sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Mihin tämä linja johtaa?

Helsingin Sanomien 1. pääkirjoitus ke 25.04.07 oli järkyttävää luettavaa. EK:n ylilääkäri ehdottaa ko. järjestön Prima-lehdessä, että sairausajan palkkaa pitäisi laskea 20%. Kuten HS itsekin on oivaltanut, ehdotus on vähintääkin ristiriitainen. Ensinnäkin lehti on otsikoinut kirjoituksensa "Sairausajan palkkaa ei ole järkevää pienentää", ja lisäksi heti 2. kappaleessa toteaa, "[kannanotto] hämmästyttää etenkin siksi, että samaan aikaan työnantajajärjestö vaatii kevennyksiä palkkaverotukseen. Terveiden palkansaajien siis pitäisi saada entistä enemmän rahaa ja sairaiden tulla toimeen entistä pienemmällä korvauksella." - Siis köyhät kyykkyyn, entistä syvemmälle!

Ruotsin eduskuntavaaleissa 17.09.06 kansa päätti valita porvarit valtaan. Tämän joukon kaikki kolme ensimmäistä toimenpidettä suuntautuivat työttömien aseman heikentämiseen. Turun Sanomat kirjoitti 16.12.06, että "Ruotsin kansa katuu jo valintaansa." Tähän meni siis vain kolme kuukautta.

Nyt me Perussuomalaiset jäämme mielenkiinnolla odottamaan, miten kauan kestää, ennen kuin Suomen kansa ymmärtää katua omaa, yhtä lailla väärää valintaansa - ja ennen kaikkea sitä, kestääkö tämän katumuksen muisto myös seuraaviin vaaleihin asti. Olisiko kansan ymmärrys jo silloin riittävä, että se huomaisi, mihin tämä linja johtaa?

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin kevätkokouksen julkilausuma 26.4.2007

Ei kommentteja: