sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Onneksi on vielä olemassa "perussuomalaisia" kansalaisia!

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piiritoimikunta toteaa ilolla, että vanhustenhoidon (rahapulasta johtuviin, kuten valtiovalta liturgianomaisesti toistaa!) epäkohtiin on julkisessa sanassa puuttunut niinkin korkea taho kuin kunnioitettu arkkipiispamme emeritus John Vikström (HS 20.5.2007, s. D7).

Joka taholta kuulee väitettävän, että Suomella menee paremmin kuin koskaan ennen - miten siis on mahdollista, että samanaikaisesti hyvinvointivaltion peruspalvelut heikkenevät alati kiihtyvällä nopeudella? Arkkipiispa toteaa artikkelinsa alaotsikossa, että "vanhustenhoidon ongelmat eivät johdu vain rahan puutteesta vaan myös eettisistä valinnoista."

Huomioon ottaen kuluneen fraasin "Suomella menee paremmin (jne.)", olemme taipuvaisia väittämään jopa, että kyse ei niinkään ole rahan puutteesta, vaan nimenomaan arvojen "uusjaosta", kuten arkkipiispakin myöhemmin toteaa.

Hän jatkaa: "Vanhukset on kaikin keinoin pidettävä yhteisönsä jäseninä." Tähän voimme vain yhtyä: kun liittymisemme EU:n jäseniksi uhkaa viedä meiltä kansallisvaltion ja kansallisuuden (liittovaltio-malli!), uhkaa uusliberalistinen markkinatalous puolestaan viedä meiltä vielä jopa sellaisenkin ominaisuuden kuin "olla kansalainen" eli "olla järjestäytyneen kansalaisyhteiskunnan jäsen".
- Olemmeko valmiit sallimaan "viidakon lain" astuvan jälleen voimaan? Onko valtiovaltamme valmistautunut tällaisen vaihtoehdon toteutumiseen? Miksi aina lisää valvontakameroita ja vartijoita? Pelkääkö julkinen valtamme kenties jotakin?

Toteamme toisaalta Suomen julkisuuskuvalle olevan vähintäänkin häpeällistä, että valtiokirkossamme jo täyden päivätyönsä tehneen ex-priimaksen täytyy arvovallallaan puuttua asiaan, joka kuuluu valtiovallan vastuualueeseen - kuten myös esim. sotaveteraanien ja -invalidien hoidon epäkohdat, joiden purkamisessa mm. erilaiset isänmaalliset motoristikerhot pyrkivät auttamaan kokoamalla ilman euronkaan varainhankintakuluja raha-avustusta vapaaehtois- ja talkootyönä.

Onneksi on vielä olemassa "perussuomalaisia" kansalaisia!

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piiritoimikunnan julkilausuma 25.5.2007

Ei kommentteja: